Kaše z naklíčené pohanky

Výborná studená kaše hotová během chvilky, stačí mít v lednici naklíčenou pohanku. Na nakličování je potřeba si pořídit pohanku kroupu, která nebyla termicky loupaná.

Pohanku namočím na cca 6 hod do vody, poté důkladně na sítku propláchnu a nechám okapat. Dám do misky a zakryji talířkem, aby tam nemohlo světlo. Poté 2x denně proplachuji vodou a vždy nechám pořádně okapat. Po 24 – 48 hod už mám krásné klíčky a můžu pohanku použít na snídani. V lednici pak v uzavíratelné nádobě vydrží až 5 dní.

Potřebujeme:

  • 1 hrnek naklíčené pohanky
  • 8 datlí namočených přes noc ve vodě
  • hrst mandlí namočených přes noc ve vodě
  • 1 lžíce mletých lněných semínek 
  • cca 150 ml vody nebo mléka 
  • čerstvé nebo předem namočené sušené švestky
  • hrst namočených slunečnicových semínek

Do mixéru dáme vodu nebo mléko, pohanku, mandle bez vody a lněná semínka. Datle přidáme i s namáčení vodou, které jsme dali jen tolik, aby byly těsně potopené. Společně rozmixujeme a můžeme servírovat se švestkami a slunečnicovými semínky.

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek