Makový koláč bez mouky

Náš nejoblíbenější makový koláč. Je krásně vláčný. Moc chutná i dětem.

Mák většinou používám modrý, ale na fotce je koláč s bílým mákem. Bílý mák má takovou jemnější oříškovou chuť a sem se báječně hodí. 

Ingredience:

4 velká jablka
80 g sladidla (třtinový cukr, datlový sirup, javorový sirup …)
3 celá vejce
200 g mletého máku (modrý nebo bílý mák)
100 g mletých mandlí
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme do mísy a přidáme sladidlo, mletý mák, mandle, prášek do pečiva a jedlou sodu. Nakonec přidáme vajíčka a vše společně promícháme. 

Dáme do vymazané dortové nebo koláčové formy a pečeme na 170 stupňů  35-40 min podle trouby. 

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek