Salát z červené řepy

Výborný lehký salát, který budete mít za chvilku hotový. Stačí mít dopředu uvařenou červenou řepu, která v lednici vydrží i 5 dní. Já červenou řepu vařím v tlakovém hrnci, ale můžete ji i upéct v troubě.

Na salát potřebujeme:

  • 2 střední uvařené červené řepy
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce zelených nebo černých oliv
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • sůl, pepř, citrón

Uvařenou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme s nakrájenými olivami, olivovým olejem a dochutíme solí, pepřem a citrónem.

Vajíčka rozmícháme a připravíme si z nich na pánvi omeletu. Necháme ji vychladnout, nakrájíme na proužky a přidáme do salátu. Ozdobíme dýňovými semínky, petrželkou a bazalkou.

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek